Tai maalia pintaan ehkä paremminkin. Ottaen huomioon, että tila on melkeinpä täysin vailla sähköä. Tuikkua vedetään sähkökaapista jatkopiuhoilla ympäri tilaa ja kesä tekee loput. Valon puolesta on ollut mukava aika rempata. Tila on oikeastaan nyt maalattu näissä kuvissa pohjat vasta, mutta en malttanut olla laittamatta nyt jotain, kun on mennyt tovi, kun viimeksi päivitin kuulumisia. Kiirettä on kyllä pitänyt. Tämän kirjoituksen aikaan on enää pari viikkoa, kun ovet menee kiinni vanhassa paikassa. Paljon on vielä kesken, mutta paljon tulee tapahtumaan lähipäivinä. Jännittävää !

 

 

SAM 6279

 

Tämä kuva kertoo tarinaa tilan pihan puoleisen osan työstämisestä. Tässä se oli vielä hyvin sellainen, kuin se alunperinkin on ollut. Nämä on niitä harvoja seiniä, joita jouduttiin poistamaan. Onneksi. Siinä mielessä ollaan päästy "helpolla". Tässä kohtaa on pakko antaa kiitokset ystävälleni sisustusarkkitehti Päivi Himaselle, kun piti kovin kiinni, ettei tuota ovea laitettaisi kiinni. Itse olin miettinyt aukon sulkemista omien tilojen toivossa, mutta nyt suunnittelin ne uudelleen. Päivi oli enemmänkin mukana nykyisen liikkeemme ulkoasun kanssa silloin. Nyt hän on saanut kuunnella mun ajatuksia, konsultoinut ja ohjaillut suuntiin, joissa ehkä itse olisin lähtenyt haahuilemaan. Nyt olen itse enemmän ollut äänessä, kuin aikaisemmin, mutta hänen roolinsa ja läsnäolonsa on ollut voimmaannuttava :) 

 

 

Jonkin verran remontteja itse toteuttaneena omaksi suosikiksi on noussut maaleista Teknoksen Ekora 7. Se on erittäin himmeä ja kauniin valkoisen sävyinen. Sen maalarinvalkoinen on nyt jo näyttänyt seinissä todella hyvältä ja sopinut puupintojen ja vanhan laatan kanssa hyvin yhteen. Aloitimme ensin virallisella edullisella pohjamaalilla myyjän suosituksesta, mutta tällä on vain niin nautinto maalata sen hyvän peittävyyden vuoksi. Hintaeroa ei synny sitä vertaa, kun itse kuitenkin teemme kaikki maalaustyöt. Olenkin tämän projektin kanssa ottanut linjan, etten säästä tarvikkeista ja välineista, kun sen säästän kuitenkin tekemällä paljon omalla perheen kesken. Pensselin hinnan ollessa 6€ tai 16€ ei kannata välttämättä säästää, kun jälki, puhdistettavuus ja kesto saattavat olla hyvin erilaiset näiden välillä. Kattomaaliksi myyjä suositteli Teknos Pro Katto -maalia, mutta itse en rehellisesti huomannut siinä oikein mitään eroa tai paremmuutta johonkin toiseen. Hinta kylläkin oli kovinkin toisenlainen .. mutmut.. on sit se parempi maali katossa nyt. Lähes kaikki tarvikkeet, mitä itse käytän olen hankkinut Skanssin K-raudasta. Saa mitä vaan, upeat tilat ja hyvä palvelu on mua ainakin kohdannut siellä. On tosin ihan Bygmaxissakin aina saanut hyvää palvelua, mutta siellä tuntuu joskus loppuvan vaihtoehdot kesken. 

Malttakaa vielä muutama ennenkuva, jonka jälkeen tulee vähän valoisampaa ilmettä. Tuossa vielä pari kuvaa maalattavasta katosta. Huh ... Aika iso ero. Visuaaliselle ihmiselle ja ärsykkeille joskus vähän herkälle ihmiselle oli iso juttu, kun tuo valoisuus alkoi valtaamaan tilaa enemmän <3

 

 

Jos muutama kuva myös enemmän tämän hetken tilanteesta. Katoissa näkyy myös vilaukselta sinne tulevat valaisinkiskot. Sähkötyöt kokonaisuudessaan suoritetaan vasta viimeisellä viikolla, joten kuhinaa tulee olemaan tiloissa !

 

 

Mikäköhän tämä on ? Painaa pirusti, joten painoa jotain varten varmasti.

 

 

Kauniit ovet eikö ? Ei kauaa, kun tekin kaikki pääsette kurkkimaan näistä :)

 

 


INSTAGRAM @HIUSHUONEKERHO