Pieni remonttiapu saa antaa alkusysäyksen tälle kirjoitukselle. Ja eikö sanota, että lapset ja eläimet myy, niin ehkä tää on hyvä keino laittaa apureiden kuvat ensimmäiseksi :D Eikä tämä hänelle ihan tuskaa ole ollut, kun iskän uudelle työpaikalle aina tulee innolla. Pitää vaan hiukan katsella perään, kun on niin paljon tutkittavaa. Vanhan talon rappukäytävissä ois myös kiva juoksennella !

 

 

Remontti on tähän asti saatu toteutettua pelkästään talkoovoimin. Suurin kiitos lienee tässä kohtaa jo paikallaan isälleni, joka on jaksanut uurastaa välillä pitkääkin päivää purkaen tilaa alkuteikijöihin. Yllättävän paljon kyllä saa kaksikin ihmistä aikaiseksi, kun oikein lähtee työkalut heilumaan. Itse en vain pysty olemaan omista töistä pois pitkiä jaksoja, joten siksi tämä apu on ollut korvaamatonta ! Viimeiset rippeet saatiin revittyä Kerhon omalla porukalla appiukon avustuksella yksi kesäinen lauantai .. pahoittelut talon asukkaille, jos aiheutui ääniä siinä iltasella. Puhutaan paljon talkoohengen laantumisesta tänäpäivänä. On totta, että avun vastaanottaminen on vaikeaa. Mutta uskoisin talkoiden onnistuvan, jos niihin vain antaa mahdollisuuden. Nyt ei ole uusia varsinaisia talkookestejä tiedossa, mutta tarvinnee vielä joku olla ennen hommien aloitusta. 

 

 

SAM 6226

 Jotenkin kaunis kuva, eikö ? Tää on jostain syystä miellyttänyt mua koko. En ole pinkopahvien ystävä sen enempää, kuin haalean sinisen, mutta joku tässä miellyttää silmää. 

 

 

SAM 6217

 

 

Tilan tyhjennyksen jälkeen alkaa hahmottuu tila ja muodot, joita ei aikasemmin oikeastaan edes nähnyt tavarapaljouden alta. Piti vaan sen kuudennen aistin varassa suunnistaa ja luottaa intuitioon. Näissä takatiloissa näkyvä lattiamateriaali epäilytty kaikkia. Ja tietysti nykylainsäädäntö vaatii muutenkin asbestikartoituksen tekemisen. Maksajana tietysti remontin teettäjä. Se on toimenpide, jota takuulla aiheuttaa kaikilla hermostuneisuutta, kun asbestipurkuna tehtävät työt ovat arvokasta hommaa. Sain suositukset tutkimuksia tekevästä yrityksestä ja haluankin jakaa sen täällä. Kyseessä ei ole blogiyhteistyö, vaan työ sujui erittäin nopeasti ja mallikkaasti, sekä kaverit olivat asianosaavan oloisia. Tulokset tulivat muutamassa päivässä, jota itse arvosta todella paljon. Itseltä vie turhaa energiaa, kun odottelee epätietoisena, että meneekö se iso osa remonttibudjettia sittenkin siihen purkuun. Sitä kun ei allekirjoittanut tietenkään osannut ajatella tässä alkuvaiheessa.. perus.. Turkulainen Contro kävi tekemässä sen meillä ja näytteet otettiin muutamasta kohtaa eikä ollut asbestia. Mukavaa.. hommat jatkuu alkuperäiseen tapaan. 

 

 

 

 

Joku on jo saattanutkin liikkeemme Hiushuone Kerhon instagram -sivuilta huomata, miten seiniä on alkanut kaatumaan. Tila oli onneksi valmiiksi jo aika avointa, mutta muutamassa kohdassa olevat vanhat väliseinät, alkuperäiset, koettiin turhiksi ja tilaa vieviksi. Nyt on taas vähän enemmän ilmatilaa. Liiketila on kait joskus ollut jaettua kahdeksi tilaksi, jonka vuoksi tuo seinäke tuolta katosta tulee. Se sai nyt lähteä. Myös oikalla taustalla näkyvä oviaukko avattiin kiviseiniin asti. Samoiten ahtaanoloinen ja tilaan soveltumaton tuulikaappi purettiin pois. Ero on kyllä huomattava, kuten edempänä olevista kuvista huomaa. 

 

 

 

 

Tila oli kauttaaltaan vuorattu reikälevyllä, joka oli toiminut kiinnitysalustana erilaisille tavaroille, tauluille, lampuille jne. Molempien pihan- ja kadunpuoleisten tilojen katoissa oli telineitä, joihin oli ripustettu kattokruunuja, tuoleja ja jopa pöytiä. Kantavana ajatuksena onkin ollut koko ajan, että tilasta puretaan sinne kuulumattomat elementit ja otetaan vanha ja alkuperäinen esiin. Tähän aletaan sit katsomaan, mitä meidän toimintamme vaatii ja mitä kompromisseja halutaan tehdä .. ja mitä on pakko tehdä, jotta tiloista saadaan toimivat ja viihtyisät. Haasteitakin tietysti on ollut ja puoliylläreitä, joita ei ole osannut ajatella. Vaikka niinkin yksinkertainen, kuin sähköt. Pakkohan näin vanhat sähköt on uusia kauttaaltaan. Tilannetta helpottaa ja tekee taloudellisemmaksi talossa suoritettu lvis-saneeraus, jonka yhteydessä huoneistoihin on asennettu uudet sähköt tilaan asti. Siitä sitten jatketaan tarpeen mukaan, mutta se on jo iso helpotus.

Itseäni eniten mietityttää tilan ikkunat, jotka eivät ihan vastaa tämän päivän vaatimuksia. Missään nimessä en haluaisi niitä uusia tämän päivän trendien mukaan vaan nimen omaan säästää vanhat ja entisöidä ne. Ystäväni Annika tekee tällaista ikkunoiden entisöintiä ja mieluusti käyttäisin häntä tässä projektissa, mutta se ei ole pelkästään minusta kiinni. Katsotaan .. Mutta toisaalta ... tämän päivän trendi taitaa olla, että vanha säästetään ja entisöidään uudestaan. Ikkunat ovatkin mielestäni tämän tilan yksi parhaita puolia, kauniit ja erilaiset. Ikkunapinta-alaa on myös valtavasti, joka tietysti on aina hyvä. Tilan ollessa myös läpitalon valo saa mennä kauniisti edestä taakse ja tästä päädyttiin pitää myös pitää kiinni, kun muutoksia suunnitellaan. 

 

 

 

 

Näissä muutamissa viimeisissä näkyy pihanpuoleisen tilan lattiat, jotka halutaan jättää esiin. Varsinaisesta puulattiasta ei ole kyse, vaan muun lattiamateriaalin pohjaksi tarkoitettu laudoitus, mutta julkitilassa sen rouheus ja "huonokuntoisuus" ei haittaa, eikä itseäni ehkä kotonakaan. Lattian kunnon mukaan jätämme sitä näkyviin, joko sellaisenaan, tai maalattuna. 

 

 

 

 

Viimeisessä kuvassä näkyy hauska ylläri, kun huoneen yhdestä seinästä paljastui ilmeisesti vanha näyteikkunan paikka. Saas kattoo, mitä tälle aukolle keksitään käyttöä :)


INSTAGRAM @HIUSHUONEKERHO