Tässä kohtaa voitais vielä hiukan katsoa, miltä kaikki näytti, kun mitään ei ollut vielä viety pois. Itsekin kiinnostuin joistain yksilöistä, mutta lopulta en osannutkaan tehdä päätöstä tavaroiden pitämisestä, joten kaikki annettiin viedä pois. Pari kivaa pientä esinettä sain sieltä säilytettäväksi uuteen paikkaan :)

 

 

 
 


En oo koskaan nähnyt näin paljon tavaraa. Paitsi ehkä isäni luona, mutta sen jälkeen missään muualla. Tavaramäärän paljous oli jollain tavalla jopa lumoava, aika pysähtynyt ja ilmakin ihan käytönnössä seisahtunut. Se ei tietty ollut kiva ja saattoi aiheuttaa sen lumoavan tunteen. Olikin varmaan ensimmäisiä pyyntöjäni, että tuuletusräppänöitä voitaisiin kaivaa teippien alta esiin. Seuraava pyyntöni oli, että tila olisi mahdollisimman nopeasti tyhjä. Ymmärrettävistä syistä se ei ollut ihan sormia napsauttamalla mahdollista, mutta aina voi räpytellä nätisti. Tässä kohtaa tyhjentyminen meni ihan viimeisiin päiviin, mikä sitten ei toisaalta haitannut menoa. Yksikin päivä enemmän on aina enemmän tällaisissa isoissa projekteissa. 

 

 


Tämä on kuulemma Turun ainoa antiikkiliike, viimeisimpiä, tai ainakin niitä harvoja. Eli ei osto- ja myyntiliike, kuin tällaiset vanhan tavaran myymälät yleensä. Mulla nyt vielä vähän kestää ymmärtää näiden ero, mutta luullakseni antiikki olisi arvokkaampaa. Tiedä häntä .. Kiinnostuin itse yhdestä valaisimesta. Valaisimet ovat aina muutenkin kiinnostaneet mua, valo yleensä, sen vaikutus ympäristöön ja ihmisiin. Sillä voidaan korostaa asioita, piilottaa huonoja juttuja korostamalla parempia, yllättää ja dramatisoida. Valon sävyt eritoten ovat mun mielen päällä, niinkuin monet tutut tietävät. Väärän värinen valaistus, tai oikeanlainen sellainen voi olla avain onneen, tai täydelliseen epäonnistumiseen sisustuksessa... Ainakin mun kohdalla. Muttamutta.. Se valaisin, jota lähdin kyselemään paljastui 5000€ valaisimeksi. Valon vaikutus mun fiiliksiin jäi siinä kohtaa taka-alalle, kun unohdin esineen hyvinkin pian.

 

 

 

 

Nämä lattiat saa mut aina vaan tuntemaan jotain. Hyvällä tämä laattalattia siis.. Ovat Turun kaakelin paljonkin silloin käytettyjä laattoja, joita näkee tämän aikakauden taloissa. Sitä on käytetty rappukäytävissä ja liikehuoneistoissa. Ehkä pieni löyhä historiikki talostakin olisi paikallaan. Katsotaa, jos jossain kohtaa tulee syväluotaavampikin, mutta nyt näin kiteytetysti. 

 

As oy Turun Pontela on rakennettu muutamasa osassa. Liikkeemme sijaitsee ns. vanhassa Pontelassa, joka on rakennettu vuonna 1909 .. Uudenpi osa Rauhankadun ja Humalistonkadun kulmassa rakennettiin 20-luvulla syrjäyttäen tieltään silloisen puisen Pontelan. Sota-aikana taloyhtiö säästyi vaurioilta. Itse antiikkiliike on myös ollut jo pitkään, mutta siitäkin saatan kertoa myöhemmin lisää. Kaikki tämän tuntuvat kuitenkin tietävän ikään katsomatta. Ohikulkijoista suurin osa pysähtyy, tai ainakin hidastaa katsoakseen mitä täällä tällä hetkellä tapahtuu. Tietynlainen maamerkki tämä monelle ohikulkijalle on..

 

 

 

 

Varmaan monellekin tulee jotain tunteita, kun näitä kuvia katselee. Itellekin tuli ja tulee aina kun olen tuolla. Ehkä siksi ollaan nyt tässä. Mun mielestä kaikessa pitää olla ja kaikesta pitäisi tulla joku tunne. Valitaanhan ne elämän isoimmat asiat useasti tunnepohjalta, tai ehkä aina. Toisilla ne tunteet tietty tulee voimakkaampina ja erilaisista asioista. Mulle visuaalisuus, arkkitehtuuri, erilaiset pinnat, muodot, muotoilu, tavallisuudesta poikkeava, ei päälleliimattu, herättää tunteita, joita on kiva ruokkia. Toivottavasti herättää muissakin ja onnistutaan saamaan ihmiset viihtymään täällä, niin töissä, kuin asiakkaatkin nauttimassa palveluista. Toivottavasti tämä saa luovat ihmiset luovemmiksi ja asiakkaat nauttimaan ja rauhoittumaan arjen keskellä .. ja ehkä insporoitumaan itsekin.

 
...juttu jatkuu kuvien jälkeen

 

 Eikä tämä tietty ihan ilman ihmisiä ja ammattilaisia ympärillä tule onnistumaan .. Kerrotaan niistä sitten tulevissa jutuissa. 

Monelle tämä on varmasti yhtä sekamelskaa ja lohdutonta näkyä, itsellekin ajoittain ja isoissakin ryppäissä. Mutmut, mä olen jo alkanut saamaan hyviä juttuja mieleen ... Miten tästä tehtäisiin kiva ja toimiva liike teille ja meille ? :)


INSTAGRAM @HIUSHUONEKERHO